ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φώφη, οι «κουτόφραγκοι» και οι πολυλογάδες

Η Φώφη, οι «κουτόφραγκοι» και οι πολυλογάδες

Μια δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά,για την οποία η αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να δώσει επεξηγήσεις

«Αν συνεχίσουμε τις κουτοπονηριές για να ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους θα έρθουν και χειρότερα», σημείωνε μεταξύ σοβαρού και αστείου η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της για την εργασιακή εφεδρεία.

Ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις της αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε κάποια στοιχεία. Η κ. Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, όταν εξαιρέθηκαν από την εφεδρεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Τώρα, ασκεί τα καθήκοντα της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών όπου υπάγονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολλοί ΟΤΑ μάλιστα δεν απαντούν ποιοι θα βγουν στην εφεδρεία.

Με τα δεδομένα αυτά θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν μπορεί η κ. Γεννηματά να πει ευθέως ποιοι κάνουν τις κουτοπονηριές; Μήπως εκείνοι που παρουσιάζουν ένα δήθεν φιλολαϊκό προφίλ μιλώντας στα ΜΜΕ και κατηγορώντας μάγισσες και ερινύες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη;

Πρέπει επιτέλους να μάθουν ορισμένοι ότι εργασία δεν σημαίνει «πολύ μπλα-μπλα» και προσωπικό (ή ενίοτε) μάρκετινγκ. Σημαίνει αποτέλεσμα. Όποιος δουλεύει πολύ συνήθως κάνει και πολλά λάθη. Όποιος (και κυρίως υπουργός) βγάζει την ουρά του απ’ έξω κρίνοντας τότε έχει και την ευθύνη απέναντι στους εκάστοτε «κουτόφραγκους».

Κι αυτή η επισήμανση αφορά σε πολλούς που βρέθηκαν ξαφνικά να λένε εξυπνάδες στην Ιπποκράτους, στους διαδρόμους και στο καφενείο της Βουλής…


Β.Σ.Λ.