ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Θα συναινέσουμε στην κατάργηση της απλής αναλογικής (vid)

Γεννηματά: Θα συναινέσουμε στην κατάργηση της απλής αναλογικής (vid)
EUROKINISSI

Το Κίνημα Αλλαγής θα συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «η ψήφος σε Τσίπρα ή Μητσοτάκη, στο τέλος βγάζει Καραμανλή και αυτή είναι η διαφορά με το ΚΙΝΑΛ».

H επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε με μια καραμανλική συνιστώσα στο εσωτερικό του και έκανε ότι μπορούσε για να εξαφανίσει και να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ». «Έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νέα δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε η νέα δεξιά», δήλωσε.

Η κ. Γεννηματά τόνισε χαρακτηριστικά πως «το ΚΙΝΑΛ δεν θα αφήσει την χώρα να πέσει στον γκρεμό» και πως θα συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι έχουμε αυτόνομη πορεία, αλλά ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα πράξουμε ότι χρειάζεται για να υπάρχει σταθερότητα, σταθερό εκλογικό σύστημα», τόνισε.

Αναφορικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι το κόμμα της έχει ξεκαθαρίσει πως έχει αυτόνομη πορεία, τονίζοντας ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό».

«Η λογική επιστρέφει στη χώρα με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ, σκεφτείτε τι θα συμβεί στη χώρα με μια ανεξέλεγκτη ΝΔ στα εργασιακά, με μια κυριαρχία της Δεξιάς, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, να καίγεται η Ελλάδα ξανά, να σαμποτάρεται η προσπάθεια από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση».

«Δεν βάζουμε πήχη και είμαι αισιόδοξη, δεν ξεκινώ έναν αγώνα για να μην πετύχουμε τον στόχο μας. Είχαμε ζητήσει την τρίτη θέση και πετύχαμε το στόχο, κλείνοντας οριστικά το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο στόχος είναι να είμαστε ισχυρή προοδευτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», σημείωσε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών έχει ανταποκριθεί στην κίνησή μου, έχουμε διαρκώς ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα», ισχυρίστηκε η κ. Γεννηματά.

Αναφορικά με την απόφασή της να θέσει εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που οδήγησε στην ρήξη μεταξύ τους, δήλωσε πως «θέλουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην παράταξή μας και από ό,τι έχω καταλάβει βρίσκεται στην παράταξή μας».

«Δεν χρειάζονται συμβιβασμοί σε τέτοια θέματα, παίρνονται αποφάσεις», είπε και κατέληξε πως «ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι στην παράταξή μας και χαίρομαι γι' αυτό».

Για την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ τόνισε πως η ίδια θα θέσει το θέμα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών.

Αναφερόμενη στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «αν ο πρωθυπουργός εκτιμούσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα, όφειλε να έχει ζητήσει να ενημερώσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά εκείνος επέλεξε να κάνει μια θεαματική κίνηση πραγματοποιώντας το έκτακτο ΚΥΣΕΑ».

«Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και 200 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί που γεννιέται»

«Κατάργηση την εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και 200 ευρώ τον μήνα επί τρία χρόνια, για κάθε παιδί που γεννιέται» είναι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, την οποία επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.

«Το δημογραφικό είναι απειλή για το μέλλον της Ελλάδας. Συνεχώς λιγότεροι Έλληνες, λιγότεροι νέοι. Για μας είναι εθνική προτεραιότητα» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Γι' αυτό ζητήσαμε και δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή στη Βουλή και καταθέσαμε πρόταση νόμου με συγκεκριμένα μέτρα».

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το debate των πολιτικών αρχηγών – Πότε θα γίνει

Σχετικές ειδήσεις