ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο κίνημα επτά υφυπουργών στο ΠΑΣΟΚ

Νέο κίνημα επτά υφυπουργών στο ΠΑΣΟΚ

Κοινή ανάρτηση στις προσωπικές τους ιστοσελίδες έκαναν ένας αναπληρωτής υπουργός και έξι υφυπουργοί, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο που συνυπογράφουν, τα πολιτικά στελέχη ζητούν διακομματική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, με στόχο την άμεση τροποποίηση των εκλογικών περιφερειών, ενώ επισημαίνουν ότι σε μεγάλες περιφέρειες αν κάποιος δεν προέρχεται από μεγάλο πολιτικό τζάκι, δεν διαθέτει lifestyle star ή δεν έχει πακτωλό χρημάτων, δεν μπορεί να εκλεγεί.

Υπογραφή στο κείμενο θέτουν οι κ.κ. Ξυνίδης, Πεταλωτής, Μωραΐτης, Όθωνας, Δριβελέγκας, Μπόλαρης και ο πρώην υφυπουργος Χρήστος Αηδόνης.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Μέχρι (...ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά «δευτερεύοντα» και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη ΑΜΕΣΑ διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν «ανιδιοτελώς» πακτωλό χρημάτων;»

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ουδείς εκ των επτά δεν εκλέγεται σε μεγάλη περιφέρεια.