ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μπακογιάννη για τον συμψηφισμό ΦΠΑ

Ερώτηση Μπακογιάννη για τον συμψηφισμό ΦΠΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για το συμψηφισμό των οφειλών ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Κράτους, κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής και αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει στην ερώτησή της ότι ο συμψηφισμός δεν εφαρμόζεται από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να περιμένουν αρκετούς μήνες προκειμένου να καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ, την ώρα που εκείνες καλούνται να είναι απόλυτα συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαντλείται η ρευστότητα στην αγορά και υγιείς επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο ρωτά τον Πρωθυπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία συμψηφισμού των οφειλών ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους, αλλά και αν προτίθεται να απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα, καταργώντας την τήρηση των Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείωνκαι να δημιουργήσει αξιόπιστο και αδιάφθορο μηχανισμό είσπραξης των εσόδων.