ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο χάρτης της Ελλάδας στις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας 20ετίας

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο χάρτης της Ελλάδας στις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας 20ετίας
Eurokinissi

Η Ελλάδα θα βαφτεί και πάλι μπλε όπως στις Eυρωεκλογές ή θα έχουμε ανατροπές; Ο χάρτης της χώρας παίρνει χρώμα όσο περνά η ώρα...

Η «μητέρα των μαχών» στην πολιτική βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 07:00 το πρωί.

Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με την αγωνία για την επόμενη μέρα στη χώρα να χτυπά… κόκκινο.

Όπως σε όλες τις αναμετρήσεις, υπάρχει και εδώ φαβορί. Μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές και μάλιστα με ποσοστό 9,4%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δείχνουν να είναι οι πιθανότεροι νικητές της εκλογικής μάχης της 7ης Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη, φέρει δικαίως τον τίτλο του ανθρώπου που ξέρει να κερδίζει εκλογές. Θα επιβεβαιώσει και σήμερα τη φήμη του; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε…

Δεν είναι τυχαίο πως από τις εννέα εκλογικές αναμετρήσεις που κάναμε τα τελευταία 23 χρόνια, μόνο μία διεξήχθη στο χρόνο που προβλέπεται, δηλαδή στα τέσσερα χρόνια. Όλες οι υπόλοιπες (ακόμη και εκείνη του 2004, διεξήχθη κάποιους μήνες νωρίτερα) έγιναν πρόωρα.

Από την πράσινη Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, στην γαλάζια περίοδο Καραμανλή και στη ροζ αποτύπωση της νίκης ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αυτοί είναι οι πολιτικοί χάρτες της χώρας μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση:

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019