ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Αλλάζουν άμεσα άρθρα του Ποινικού Κώδικα

Τσιάρας: Αλλάζουν άμεσα άρθρα του Ποινικού Κώδικα

«Το ζήτημα της Δικαιοσύνης ήταν ένα από τα κορυφαία ζητήματα που ανέδειξε η ΝΔ σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα των ζητημάτων που έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστεί», δήλωσε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στον Ant1.

O κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στους στόχους της νέας κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη», μιλώντας για «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αναδεικνύει την ποιότητα της δημοκρατίας».

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχαμε πει», ενώ ερωτηθείς για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απάντησε πως υπάρχουν άρθρα με τα οποία «είμαστε εντελώς αντίθετοι».

Σημείωσε πως «δεν ήταν σωστό να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, δυο μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών» και ξεκαθάρισε πως «θα αλλάξουν άμεσα άρθρα στα οποία είμαστε απολύτως αντίθετοι».

Σχετικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αρκέστηκε να πει πως θα προχωρήσει «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

«Θα αντιμετωπιστούν άμεσα», απάντησε σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξει αλλαγή πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

«Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να διχάζει την κοινωνία», τόνισε.

Ρoή Ειδήσεων