ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αργούν οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων

Αργούν οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων

Την καθυστέρηση των διαδικασιών για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων και οργανισμών του Δημοσίου διαπίστωσε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να παρέμβουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ συζήτησαν νέες προτάσεις που αφορούν καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων.

Επίσης, παρουσιάστηκε προσχέδιο νόμου για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, οι υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παντελής Τζωρτζάκης και Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης εισηγήθηκαν τη συγχώνευση του Παρατηρητηρίου για την Ψηφιακή Ελλάδα με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πορεία υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου των συγχωνεύσεων, καθώς και για την αναδιοργάνωση υπηρεσιών και δομών της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση μετείχαν οι κ.κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Παντελής Τζωρτζάκης, Θάνος Μωραϊτης, οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ευσταθία Μπεργελέ, Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Γενικός Διευθυντής Προϋπολογισμού και Θησαυροφυλακίου κ. Παναγιώτης Καρακούσης.