ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις - Κουτσούμπας: Η ΝΔ χτίζει πάνω στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Προγραμματικές δηλώσεις - Κουτσούμπας: Η ΝΔ χτίζει πάνω στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είπε ότι μετά την συζήτηση στη Βουλή υπάρχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις για την ορθότητα της προεκλογικής εκτίμησης του ΚΚΕ ότι «η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά απλή αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ».

«Κατά συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε όλους τους βασικούς άξονες με την ενεργή συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και τη λήψη νέων αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων με βάση τα μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα-δεσμεύσεις στις οποίες έχουν συμφωνήσει και με όλα αυτά να επιδεινώνουν τη ζωή του λαού σε όλους τους τομείς» συνέχισε.

Επισήμανε ότι το έδαφος για την ΝΔ είναι «στρωμένο με αντιλαϊκά μέτρα και αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Το νέο πιο τεχνοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά προωθεί την επιτάχυνση και το πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η φράση που ακούγεται μετεκλογικά από τους υπουργούς της ΝΔ ότι «δεν ήλθαμε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε πάνω στα θετικά της προηγούμενης κυβέρνησης» δίνει το στίγμα τους.

Ανέφερε ότι «είναι εδώ ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η εκμετάλλευση από τα οποία απορρέουν και τα μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν μόνο σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό», ενώ αυτή τη στρατηγική «έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και άλλα κόμματα που ετοιμάζονται να παίξουν τον ρόλο συμπληρώματος σε πιθανές δυσκολίες που θα έχει το δίπολο, αφού πρώτα βέβαια έπαιξαν ως ένα βαθμό πετυχημένα το ρόλο του αναχώματος στη γνήσια ριζοσπαστικοποίηση, στην πραγματική πρόοδο, στην πιο μεγάλη δηλαδή ενίσχυση του ΚΚΕ».

Είπε ότι το ΚΚΕ θα εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και θα συνεχίσει να αντιπαλεύει το ρατσισμό απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και σε όλους τους ανθρώπους που κάνουν διαφορετικές επιλογές στη ζωή τους.

Αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι η ΚΟ του ΚΚΕ θα επιμείνει στις προτάσεις που κατέθεσε «γιατί είναι προτάσεις που προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, διευρύνουν τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός: «Βόμβα» σεισμολόγων για το ρήγμα των Αλκυονίδων