ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ο Τσίπρας, συναίνεση ο Παπούλιας

Σε δρόμους αντίθετους κινούνται όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο λαός να αποφασίσει, ενώ ο κ. Παπούλιας αντέταξε την συναίνεση και την εθνική συνεννόηση. 

«Πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με κρίσιμες επιλογές. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα που γεννήθηκε» είπε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον διάλογο που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, επέμεινε ουσιαστικά στο αίτημά του για εκλογές, λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του να ακολουθήσει» και πρόσθεσε: «Να δώσουμε στον λαό το δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίζει».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την ανάγκη ενότητας των πολιτικών δυνάμεων κι έκανε λόγο για το ελάχιστο συνεννόησης που χρειάζεται, για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και τα διεθνή θέματα. «Ίσως με έχουν επηρεάσει τα χρόνια στο ΥΠΕΞ» σημείωσε με νόημα, αποκρούοντας ουσιαστικά το αίτημα Τσίπρα.

«Τα εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά».

«Ολα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου» επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Είπατε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, συμφωνώ. Επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων» συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων συμφωνιών με τους εταίρους, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε ακόμη στο συμβούλιο αυτό να διερευνηθεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του έστρεψε τα πυρά του και κατά του Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον πως οδηγεί τη χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο έντασης μέχρι τον Μάρτιο, καθώς, όπως είπε, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου, «κάνοντας επιλογή αποσταθεροποίησης».

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να υπάρξει μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή».

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER

Gossip-tv.gr Onsports.gr Queen.gr Astrology.gr Mothersblog.gr Onmed.gr Ratpack.gr i-Ellada.gr
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2012-2021 Newsbomb.gr - All rights reserved
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ