Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός κοινωνικής πραγματικότητας ο Χαρδούβελης (vid)

Newsbomb

Βλέπει μόνο αριθμούς ο «τσάρος»

Σε μια ομιλία που επιβεβαιώθηκε ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2015.

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, με ύφος 1000 καρδιναλίων, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την προϋπόθεση όμως να συνεχιστεί το μνημόνιο με... άλλο όνομα!

Το νέο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα - όπως το βάφτισε ο κ. Χαρδούβελης – δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συνέχιση του μνημονίου. Με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, σκληρή οικονομική πολιτική και φυσικά συνέχιση της σφιχτής λιτότητας.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χαρδούβελης, «η πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να φέρει την ανάπτυξη της οικονομίας» και πρόσθεσε πως «η χώρα έχει εξελιχθεί από παράδειγμα αποφυγής σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Σύμφωνα με με τον ίδιο, η σταθεροποίηση δεν είναι ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη. Για αυτό δεν πρέπει να λοξοδρομήσουμε. Πρέπει να επιμείνουμε στην ενάρετη δημοσιονομική πολιτική, σημείωσε.

«Στοχεύουμε σε μια εξωστρεφή οικονομία. Το κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη είναι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και μετά το τέλος του μνημονίου, υπογράμμισε. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν κύκλους ζωής μεγαλύτερους από τους εκλογικούς κύκλους».

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το κρίσιμο είναι να συνεχίσουμε μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος μνημονίου, τις οποίες δεν θα τις επιβάλουν οι εταίροι, εμείς θα τις επιλέξουμε». Αλήθεια, γιατί όσες μεταρρυθμίσεις επιχείρησε η κυβέρνηση να περάσει τις πήρε πίσω μετά από εντολή των δανειστών;

Ο κ. Χαρδούβελης αναρωτήθηκε στο σημείο αυτό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις ή θα κρύβεται στην εύκολη λύση των παροχών;»

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας τόνισε πως πλέον «πρωταγωνιστής στην προσπάθεια μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να είναι πλέον το κράτος», προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη θα επιτευχθεί μόνο μέσω σκληρής προσπάθειας». Προσπάθεια όμως τελικά μόνο από το λαό και όχι από τους ιδιώτες επενδυτές!

Ο υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε ιδιαίτερα περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ εκτίμησε πως η διαδικασία της τελικής αξιολόγησης σύντομα θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Είναι προφανές ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν βλέπει τίποτε άλλο παρά αριθμούς... Η κοινωνική ευαισθησία είναι απούσα από της ασκούμενη οικονομική πολιτική και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα μέτρα που επιχειρεί να επιβάλει στον ελληνικό λαό, χωρίς καν να έχει μελετήσει τις επιπτώσεις.