Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Ο Σαμαράς έχει κάνει εθνική πολιτική τη γονυκλισία (vid)

Newsbomb

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την πολιτική που άσκησε τα τελευταία 2,5 χρόνια ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να γίνει debate γιατί δεν έχει άλλα επιχειρήματα και διότι έχει κάνει εθνική πολιτική τη γονυκλισία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ – τον οποίο χαρακτήρισε λαιμητόμο και παράλογο φόρο - και θα τον αντικαταστήσει με ένα Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Σχετικά με το πού θα βρει χρήματα για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ερχόμαστε για να πάρει ανάσα ο μεροκαματιάρης και ο φορολογούμενος. Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά. Σίγουρα το μεταβατικό στάδιο θα είναι ένα δύσκολο στάδιο. Οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι, οι off shore, αυτοί που έχουν βίλες και κότερα αδήλωτα, αυτοί θα έχουν πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι εύκολο να τους βρούμε. Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο το εργαλείο μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Θα συγκρουστούμε με την ολιγαρχία του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εκδικητικός, αλλά η Δημοκρατία έχει κανόνες και αυτοί οι κανόνες θα εφαρμόζονται», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για τις καταθέσεις σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος. Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι εγγυημένες και ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να φοβάται. Το μόνο που μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε μπροστά είναι ο φόβος».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

«Το 2015 ο Έλληνας δεν θα χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία. Θα μειώσουμε τις αντικειμενικές αξίες. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως μέχρι τις 12.000 ευρώ θα ισχύει το αφορολόγητο για όλους, ενώ υποστήριξε πως ο πλούτος είναι πάνω από τις 42.000 που τον ορίζει η ΝΔ.

«Θα καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους. Για να δώσουμε χρήματα πρέπει τα ταμεία μας να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Αυτό σημαίνει αναδιανομή του βάρους, πάταξη της φοροδιαφυγής και του «μαύρου» χρήματος. 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν τις περιουσίες τους με βάση τη λίστα Νικολούδη. Θα ψάξουμε όλες τις λίστες. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ 2,5 χρόνια δεν απέφερε ούτε ένα ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.