Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015-Τσίπρας: «Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα» (pics&videos)

Newsbomb

Συνθήκες… πανικού στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης που ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου τα δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο και οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν σε ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να καλύψουν επάξια το μέγεθος μιας ιστορικής στιγμής για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να καταφέρουν όλα τα κανάλια να πάρουν πλάνο με το πρόσωπο του κ. Τσίπρα, υποχρεώθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβεί σε μια καρέκλα και φυσικά, αντιλαμβανόμενος το γεγονός ότι δεν υπήρξε σωστή οργάνωση από την πλευρά του κομματικού μηχανισμού της Κουμουνδούρου, έσπευσε ο ίδιος να ζητήσει από όλους συγγνώμη.

alexis-tsipras4

«Έχω αμέτρητη υπομονή. Περιμέναμε πέντε χρόνια τώρα, να περιμένουμε και πέντε λεπτά» είπε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο κ. Τσίπρας και εν συνεχεία τόνισε: «Θέλω καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους δημοσιογράφους. Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε μια δήλωση, να καταγράψετε μια στιγμή που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ιστορική. Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα που έχει απομείνει, βήμα επιστροφής της ελπίδας, της αξιοκρατίας στον τόπο. Η ευθύνη ανήκει σε όλες και σε όλους».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει το βήμα που έχει απομείνει για τον τερματισμό του φόβου.

«Η ευθύνη ανήκει σε όλους. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα θα αποφασίσουμε αν θα επιστρέψει η Ελλάδα στην τρόικα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Σαμαρά για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για αύξηση των φόρων και για τη συνέχιση μιας αποτυχημένης πολιτικής ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη μια ζωή με αξιοπρέπεια. Εάν η χώρα θα διεκδικήσει με μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας θα ολοκλήρωσει αυτό το βήμα. Και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε σε ξένους δημοσιογράφους, μιλώντας αγγλικά και στέλνοντας το μήνυμα πως «Το μέλλον μας δεν είναι μέλλον λιτότητας είναι μέλλον αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015