Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η εξουσία δεν μας ανήκει. Αφεντικό μας ο λαός

Newsbomb

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε στους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας,δίνοντας με τα πρώτα λόγια του τη φιλοσοφία και τον καμβά πάνω στον οποίο θα κινηθεί τόσο ο ίδιος, όσο και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός μίλησε για κοινωνική λογοδοσία και για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και ρουσφετιού.

«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και θα επιδιώξουμε συναίνεση με όλους τους φορείς, μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού», ανέφερε.

«Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με στόχο μας να φέρουμε στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κανένας συμπολίτης μας να μην είναι μόνος απέναντι στην κρίση. Να είμαστε δίπλα σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά, αλληλεγγύη στους αδύναμους», είπε στο εισαγωγικό του μήνυμα οΠρωθυπουργός.

«Οι Έλληνες δεν περιμένουν από εμάς να τα αλλάξουμε όλα σε μια ημέρα. Περιμένουν, όμως, την αποκατάσταση της υπόστασης της χώρας, της αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών θεσμών. Φέρνουμε ένα νέο ύφος και ένα νέο ήθος εξουσίας και δεν έχουμε εξαρτήσεις. Το αφεντικό μας είναι ο λαός!», τόνισε με νόημα ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Δεν ερχόμαστε για να απολαύσουμε προνόμια, αλλά να αλλάξουμε τον τρόπο της διοίκησης».

Έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε φαινόμενα αλαζονείας, τα οποία ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί. «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και σε σπατάλες», είπε προς τους νέους υπουργούς.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τόνισε: «Δεν θα πάμε σε καταστροφική ρήξη, αλλά δεν θα δεχθούμε και την καταστροφή, θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες».

Το κλίμα έχει αλλάξει, είπε ο Πρωθυπουργός και καλωσόρισε τους ευρωπαίους αξιωματούχους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.