Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις: Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα (video)

Newsbomb

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που ανέλαβε η κυβέρνηση και την μεγάλη στήριξη του λαού που την περιβάλλει.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο όνομα όλων των ευρωπαϊκών λαών επεσήμανε ο πρωθυπουργός λέγοντας «αύριο στο Eurogroup, δεν θα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα».

«Όσοι επενδύουν σε αποτυχία της Ελλάδας, να ξέρουν ότι εθελοτυφλούν. Μια ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης θα ανοίξει το δρόμο μόνο στους εχθρούς της Δημοκρατίας, όχι σε όσους ανήκουν ήδη στην ιστορία. Η κυβέρνηση μέσα σε λίγο διάστημα πέτυχε να μετατρέψει το ζήτημα της Ελλάδας σε παγκόσμιο, όχι απλά ευρωπαϊκό ζήτημα».

«Τα Μνημόνια τελείωσαν από τις 25 Γενάρη, δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξαναφέρουμε και μάλιστα από την πίσω πόρτα.» Δεν ζητάμε νέο δάνειο από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά συγκεκριμένες διευκολύνσεις εξήγησε ο πρωθυπουργός. Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν είναι να μειώνουμε τους μισθούς, αλλά αντίθετα η στήριξη της οικονομίας. «Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια ασκώντας μικροπολιτική» είπε ο πρωθυπουργός, στον Αντ. Σαμάρα.

Η Ελλάδα, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκτά συμμάχους στην Ευρώπη. Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Τζ. Πιτέλα στηρίζει την θέση της ελληνικής κυβέρνησης και σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, τον ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι , τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν τόνισε την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. «Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα ανταποκριθούν στις προτάσεις μας οι ευρωπαίοι εταίροι μας γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να τιμωρήσουν την ώρα που ξέρουν ότι μόνο αδιέξοδα μπορούν να δημιουργήσουν. Την Ευρωπαϊκή ιδέα καλούμε τους πολίτες και τους εταίρους μας να υποστηρίξουν».

Πηγή βίντεο: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Επίθεση Σαμαρά κατά Τσίπρα με... Αυτιά και Θεοδωράκη!

Παππάς σε κυβέρνηση: Καταργήστε τώρα το μνημόνιο

«Λαγός» των καναλαρχών και στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης

Πάνος Καμμένος: Το 80-90% συμφωνεί με την κυβέρνηση- Επίθεση κατά Θεοδωράκη

Βενιζέλος: Ο Βαρουφάκης κάνει πολιτικές και επικοινωνιακές πιρουέτες

Προγραμματικές δηλώσεις: Η ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη στη Βουλή