Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία (video)

Newsbomb

«Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες τις δύο τελευταίες ημέρες.

«Από την πλευρά μας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση», είπε ο κ. Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπανε πάτε σε ρήξη. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και σε άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελεμπλουμ, που αντί να μιλάει για συνέχιση τρέχοντος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης».

Όσον αφορά το 70%-30% του Μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του e-mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε τα πάντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Έχουμε ισοδύναμα και πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη.

«Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες».

Σε άλλη συνέντευξή του, στο MEGA, o κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι στόχος μας είναι μέχρι τις 16 Φλεβάρη να έχουμε καταλήξει σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους μας και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Δεν πρόκειται να υιοθετησουμε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και βασικών λειτουργιών του δημόσιου τομέα, υπογράμμισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.