Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Τσίπρας: Είμαστε στη μέση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης (video)

Παρασκευή Βονάτσου

Για σκληρή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν έχει γίνει τίποτα που δεν το περιμέναμε» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Και τη σκληρή στάση περιμέναμε και τις δυσκολίες. Ίσως να μην περιμέναμε την ανάταση που υπάρχει, την ελπίδα και την πατριωτική περηφάνεια που μας που έχει δημιουργηθεί και μας βοηθάει πάρα πολύ. Μας βοηθάνε επίσης άλλοι δύο παράγοντες: Ότι υπάρχουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν το δίκιο της Ελλάδας. Επίσης, δεν έχουμε μέτωπο απομόνωσης. Υπάρχει θετική στάση μέσα από τις επαφές με ηγέτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε σε κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Κρίσιμη και ευαίσθητη. Καταθέτουμε προτάσεις. Ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε» τόνισε.

«Βλέπω τις δυσκολίες. Είναι ιστορική στιγμή για την Ευρώπη. Είναι πιο ιστορική και από το 1848, με την Ευρωπαϊκή Επανάσταση», απάντησε ο κ. Παπούλιας.«Ελπίζω να πετύχετε το περιμένει ο λαός, η ελπίδα και η προσμονή του είναι μεγάλη, ελπίζω όλα να πάνε καλά για να δει καλύτερες μέρες» πρόσθεσε.