Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Πιο κεντρώα η ΝΔ, πεθαίνει (video)

Newsbomb

«Ελιτίστικο κεντρώο κόμμα», χαρακτήρισε ο Τάκης Μπαλτάκος τη σημερινή Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο KONTRA και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας επιτυχία το 28% που έλαβε το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, εν συγκρίσει με τα πολύ σκληρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνησή του.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωσή του «βαράω προσοχή μπροστά στη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε πως «δεν έγινα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι πάντα Ελλάδα».

«Όταν κάποιος ιδρώνει τη φανέλα με το εθνόσημο και παράλληλα προκαλεί και στους άλλους ιδρώτα, δηλαδή κάνει και τον Σόιμπλε να ιδρώσει, εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος», πρόσθεσε.

Για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης με όσα λέει και κάνει κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στο κάδρο, αλλά θα κινδυνεύσει από την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτά τα οποία κάνει δεν μπορούν ποτέ να είναι αρεστά στην Αριστερή Πλατφόρμα».

Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάκος επιτέθηκε σε όσους ευεργετήθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΔ και τώρα ζητούν συνέδριο και την απομάκρυνσή του, ενώ υπογράμμισε ότι σέβεται την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αν συνεχίσει έτσι η ΝΔ θα καταντήσει ένα κεντρώο γκρουπούσκουλο του 5%, διότι πιο κεντρώο από ότι είναι τώρα δεν μπορεί να γίνει», είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, απαντώντας στην προ ημερών σχετική δήλωση Δένδια.

Τέλος, ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε ότι δεν έφυγε ποτέ από τη ΝΔ.

«Δεν με διέγραψε κανένας», δήλωσε χαρακτηριστικά.