Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρους (video)

Newsbomb

Πλήρη κάλυψη στον συνεργάτη του, Σταύρο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου «φιγουράρει» στη Λίστα Λαγκάρντ, παρείχε ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως είναι ντροπή του Αλέξη Τσίπρα να καταφέρεται εναντίον των συνεργατών του.

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας στις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ επειδή εντός της λίστας υπήρχαν συνεργάτες του Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε με ένα σκληρό σχόλιο που εξελίφθη ως σεξιστικό: «Επειδή εγώ είμαι της ευθείας αντικής σχολής και όχι της τεθλασμένης, σας λέω ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρους».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν το σχόλιο του ληφθηκε ως σεξιστικό, το παίρνει πίσω... Επέμεινε ωστόσο ότι είναι ντροπή του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει έτσι για συνεργάτες του. «Ντροπή σας κύριε Τσίπρα που αναφερθήκατε στο στενό μου σύμβουλο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βρει στη ΝΔ ένα νέο "Κατρούγκαλο"».

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η χώρα οδηγείται σε καταστροφή και υπογράμμισε: «Ούτε για το περιεχόμενο των προτάσεων δεν ενημερωθήκαμε - Κύριε Τσίπρα ζητάτε στήριξη για ποιο πράγμα; Κύριε Τσίπρα οι δικοί σας δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε - Επί δύο μήνες η χώρα δεν κυβερνάται. Εάν θέλετε πραγματικά να γνωρίζουν οι πολίτες, θα έπρεπε να έχετε φέρει την παράταση του Μνημονίου στη Βουλή», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της δικής του κυβέρνησης λέγοντας: «Με την προηγούμενη κυβέρνηση κανείς δεν ανησυχούσε εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Εσείς κύριε Τσίπρα προκαλέσατε φυγή καταθέσεων... Η ελληνική οικονομία οδηγείται στην ύφεση. Κανείς δεν βλέπει πουθενά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ο αρχηγός της ΝΔ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει τη χώρα και ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί μεγάλο μέρος του email Χαρδούβελη: «Η κυβέρνηση και μνημόνιο υπέγραψε και αγγλικό δίκαιο και διαπραγματεύεται με την τρόικα... Διαπραγμάτευση δεν κάνατε ποτέ κύριε Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στη ρήξη με την Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ έκανε αληθινή διαπραγμάτευση: Πάντα προσπαθούσα να δημιουργώ φίλους της Ελλάδας... Εσάς κύριε Τσίπρα σας αρέσει να δημιουργείτε εχθρούς;» και παράλληλα υπογράμμισε ότι η μη πληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ συνιστά πιστωτικό γεγονός. «Κύριε Τσίπρα σταματήστε το θέατρο της διαπραγμάτευσης».

Όπως είπε θα στηρίξει να μην πάει η χώρα στα βράχια, αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος. «Είστε παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες σας, μην παριστάνετε το θύμα πιέσεων, θύτης είστε, όχι θύμα κύριε Τσίπρα και κοιτάξτε να μην ρίξετε τη χώρα στα βράχια...Είμαι πρόθυμος να στηρίξω μία σοβαρή συμφωνία της κυβέρνησης... Κύριε Τσίπρα, μην μας θεωρείται δεδομένους - Ακόμη σώζεται η κατάσταση, αλλά μην χάνετε άλλο χρόνο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αντωνης Σαμαράς δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στο Τσίπρα είπε: «Κύριε Τσίπρα εγώ έχω διάθεση να σας στηρίξω, αλλά βλεπετε τη στάση των στελεχών σας απέναντί μου...».

Τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι αν η κυβέρνηση θέλει στήριξη για να πάει η χώρα μπροστά η ΝΔ θα βάλει πλάτη, «αν όμως θέλετε συνενόχους, τότε κάνετε λάθος».