Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Μέρκελ: Το πρόγραμμα φθάνει τα 86 δισ. ευρώ σε τριετή ορίζοντα (video)

Newsbomb

Θα ανακληθούν οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου από την ελληνική κυβέρνηση είπε η η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά από τις μαραθώνιες συνομιλίες της Συνόδου Κορυφής.

Θέλουμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση στην ανθρωπιστική κρίση, σχολίασε προσθέτοντας πως θα διατεθεί ποσό 2,5 δισ. ευρώ για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οσον αφορά το κρίσιμο θέμα του χρέους είπε ότι αυτό το θέμα μπορεί να διευθετηθεί και με ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα φθάνει το ποσό των 86 δισ. ευρώ σε τριετή ορίζοντα, τόνισε στις δηλώσεις της η Αγγελα Μέρκελ που θέτοντας τον χρονικό ορίζοντα είπε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου πρέπει να έχουν νομοθετηθεί τα προαπαιτούμενα.

Σχετικά με το ΔΝΤ τόνισε ότι η Ελλάδα θα αιτηθεί νέου προγράμματος διάσωσης από το Ταμείο όταν λήξει το πρόγραμμα του ΔΝΤ τον Μάρτιο.

Χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την πολύωρη συζήτηση που έγινε σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί το Eurogroup για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο συμβούλιο κορυφής.

Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Όλες οι διαδικασίες, όπως και το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, συνέβαλαν στο να καταστεί αυτό σαφές, πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακολούθως βεβαίωσε πως δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, ότι δεν είναι συζητείται κούρεμα του ελληνικού χρέους ενώ μίλησε για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη συμφωνία.

«Νομίζω ότι αυτά που προτείνονται ευθυγραμμίζονται με τα προγράμματα που έχουμε εφαρμόσει και σε άλλες χώρες. Δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για την Ελλάδα, εκτός από το θέμα των τραπεζών, που βρέθηκαν σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε η Καγκελάριος.

Συμβουλεύω τη γερμανική βουλή να δώσει την έγκρισή της για τις διαπραγματεύσεις διάσωσης για την Ελλάδα διαμήνυσε και πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη Σύνοδο Κορυφής