Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3 - Αποστόλου: Η συμφωνία είναι προϊόν ενός επώδυνου συμβιβασμού (vid)

Newsbomb

«Ας δούμε πώς τη συμφωνία, που έχει δυσκολίες, θα την κάνουμε βιώσιμη και πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχει η ύπαιθρος χώρα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών, σχετικά με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, η συμφωνία είναι προϊόν ενός επώδυνου συμβιβασμού. Αλλά, όπως είπε, ήταν μονόδρομος, δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, αλλά και να υπήρχε εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει ο χρόνος για να εφαρμοστεί.

Ειδικότερα, σχετικά με τον τομέα ευθύνης του, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει σαφής αναφορά στον εξορθολογισμό του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων και της αγροτικής παραγωγής των προϊόντων των τροφίμων. Το 13% υπήρχε και εξακολουθεί να ισχύει, ανέφερε ο κ. Αποστόλου και συμπλήρωσε ότι αν εφαρμοστούν τα σχέδια για τον εξορθολογισμό του ΦΠΑ εισροών - εκροών του αγροτικού χώρου, τότε ενδέχεται να προκύψει ένα όφελος για τους αγρότες, και κυρίως δεν θα δίνεται η δυνατότητα στους μεσάζοντες που λυμαίνονται τον ΦΠΑ.

Εξάλλου, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι «έχοντας μπροστά μας ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που στοχεύουμε να το αξιοποιήσουμε όσο γίνεται πιο αποδοτικά, έχοντας σχεδιάσει την ορθολογικότερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, τότε πιστεύουμε ότι ο αγροτικός χώρος, όπως μέχρι σήμερα ήταν ο χώρος που δεν επλήγη τόσο όσο άλλες ομάδες του πληθυσμού της χώρας, θα συνεχίσει να στέκεται όρθιος και θα μας δώσει τη δυνατότητα για μια αποδοτικότερη αξιοποίηση όλων των πόρων».