Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Έξαλλη η Κωνσταντοπούλου: «Ποια φώναξε άιντε...;» (vid)

Newsbomb

«Εύχομαι αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, αφού διεξήγαγε ψηφοφορία για την έγκριση της απόφασης της Διάσκεψης, σχετικώς με την διαδικασία, κάλεσε τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Εκείνη την ώρα, από τα έδρανα ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να λέει «Άιντε...», με την κ. Κωνσταντοπούλου φανερά εκνευρισμένη να ρωτά: «Ποια κυρία φώναξε άιντε; Η ψηφοφορία γίνεται με ανάταση της χειρός. Κυρία Καραμανλή, η διαδικασία γίνεται με ανάταση της χειρός και παρακαλώ να μην υπάρχουν φωνασκίες».

Η Ολομέλεια ενέκρινε την απόφαση της Διάσκεψης για ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψηφοφορίας στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (15/07/2015).

Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να μην τηρηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος ως προς τον χρόνο των ομιλητών, ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, την απόφαση υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος και ενημέρωσε ότι δεν θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.