ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυνική ομολογία Τσίπρα: Τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι δύσκολα

Με μια ομιλία που θύμιζε, το λιγότερο, ξαναζεσταμένο φαγητό, με ευχολόγια για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε σήμερα, Σάββατο (12/12/2015) από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑότι τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τη χώρα, ενώ παραδέχθηκε ότι τα capital controls δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία.

ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κ.Ε. βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις (οικονομική κρίση, διαπραγμάτευση με Θεσμούς, προσφυγικό) καθώς και το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

«Συνεδριάζουμε σε μια πυκνή περίοδο πολιτικών μαχών και εξελίξεων», ανέφερε κ. Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, η προσφυγική κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, αλλά και η ρωσοτουρκική διένεξη, διαμορφώνουν ένα σύνθετο και ρευστό σκηνικό μέσα στο οποίο η κυβέρνηση καταφέρνει να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας και αναλαμβάνοντας ρόλο εξισορροπητικό και διαμεσολαβητικό».

«Η διεθνής θέση της χώρας μας σταδιακά αναβαθμίζεται και με την ανάληψη πρωτοβουλιών αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη γειτονιά μας και θέση σταθερότητας που προωθεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι« η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ακραίοι κύκλοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αποσταθεροποίηση για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, σχεδιασμούς στους οποίος εντάσσεται και η παραφιλολογία για δήθεν έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν».

«Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να αναδεικνύουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, την ηθική υποχρέωση απέναντι στην προσφυγική κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυώμαστε την κοινωνική συνοχή στα πλαίσια μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυώμαστε τη διεθνή θέση της χώρας».

Ο ίδιος είπε ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υψώσει ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την προστασία για την πρώτη κατοικία κόντρα στις σκληρές αρχικά απαιτήσεις των δανειστών».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να υλοποιήσει μια ακόμη ουσιαστική δέσμευση, αυτή για την προστασία των συνταξιούχων. Ο αγώνας για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού,ανέφερε έχει στόχο να μην φορτώσει με μια ακόμη επώδυνη περικοπή συντάξεων τους συνταξιούχους.

«Είναι αγώνας που έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να δώσουμε για τις επόμενες γενιές»,τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να καλέσει σε συστράτευση τα κόμματα, όχι για να μοιραστεί την ευθύνη,αλλά για τη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής κόκκινης γραμμής για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Κατήγγειλε, όμως, την άρνηση να ανταποκριθούν σε αυτή την κόκκινη γραμμή εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων. «Εμείς όμως θα προχωρήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη με την κοινωνία και θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας των συντάξεων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεγάλη μάχη με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός .« Έτοιμοι και για τους αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, για να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε την μάχη αυτή. Έτσι θα είμαστε χρήσιμοι για τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Το στοίχημα του Ιουλίου δεν ήταν να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, αλλά να σωθεί το βιός των απλών ανθρώπων, αυτών που δεν είχαν την σπουδή να βγάλουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας. Αυτή ήταν μια επιλογή με ταξικό πρόσημο».

Από τις προηγούμενες ημέρες έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματος εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, η οποία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Στις συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα με βουλευτές του κόμματος μίλησε για τις μεγάλες μάχες που πρέπει να δοθούν με αιχμή το Ασφαλιστικό και το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών του και να τους συσπειρώσει σε μία ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση καλείται να δείξει τις αντοχές της, περνώντας από τη Βουλή κρίσιμα νομοθετήματα.

Ροή Ειδήσεων

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER