Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος – Μεϊμαράκης: Εάν πω στον Παπαμιμίκο να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης, θα πάει

Newsbomb

Σφοδρή επίθεση εναντίον του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη (06/01/2016) ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «ανέλαβε αρμοδιότητες και ευθύνες πιο πάνω από το μπόι του».

«Εγώ για τον κ. Παπαμιμίκο είπα ότι δεν είναι καλός γραμματέας του κόμματος. Και κατά τη γνώμη μου το διέλυσε το κόμμα και έχει ευθύνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός για κάποια άλλη κομματική ή πολιτική θέση. Ο καθένας πρέπει να βρεθεί στην κατάλληλη θέση. Ο ίδιος βρέθηκε σε θέση που ήταν παραπάνω από το μπόι του. Εγώ θα κρίνω τη θέση που θα πάει ο καθένας. Κι αν του πω να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης, εφόσον είναι στρατιώτης στις αρχές μας, θα πάει. Και πρέπει να πάει. Και από τη στιγμή που θα υπάρχει πρόεδρος και θέλει να υπηρετήσει τις αρχές μας, θα πάει εκεί που θα του πω. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Για γραμματέας δεν κάνει, όμως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εξάλλου, ο ίδιος υποστήριξε ότι η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο της ανανέωσης και σημείωσε σχετικά: «Η ανανέωση και η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία».

Όσον αφορά στη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα στον β’ γύρο, σημείωσε ότι δεν τον «πείραξε» που έστειλε έμμεσο μήνυμα στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν τους έχουμε στο κουκούλι μας», είπε.

Παράλληλα, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λανθασμένους ισχυρισμούς περί ανετοιμότητας του κόμματος ως προς τις εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι «και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο η ΝΔ ήταν έτοιμη να κυβερνήσει».
«Όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, δίχως τη λογική της απόδοσης ευθυνών», εξήγησε και κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να γίνει κανένα ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της παράταξης».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι «οι μεταξύ τους σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές» και είπε: «Έχω συνεχή επικοινωνία με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος, επισημαίνοντας ότι την επαύριον των εκλογών η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ισχυρή.