Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Συνεχιστής των παραδόσεων του σκληρού κομματικού κράτους ο Μητσοτάκης (vid)

Newsbomb

«Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος διεκδίκησε την προεδρία ως μέγας μεταρρυθμιστής και εκσυγχρονιστής, ήταν εκείνος που έχοντας μία καίρια θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά, έχοντας την ευθύνη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του σκληρού κομματικού κράτους», ανέφερε σήμερα, Πέμπτη (14/01/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, για την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε ακόμη και διευθυντές που είχαν κριθεί να τους υποβαθμίσει σε απλούς υπαλλήλους, προκειμένου να αναβαθμίσει δικούς του ανθρώπους και μάλιστα σε μία περίοδο με μία κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία επισήμως είχε καθιερώσει το σύστημα 4-2-1 για τη νομή και τη λαφυραγώγηση του κράτους, με τέσσερις τοποθετήσεις από το πρώτο κόμμα, δύο από το δεύτερο κόμμα και μία από το τρίτο.

«Αυτή ήταν η μοιρασιά και είναι οι ίδιοι που επαίρονται σήμερα για τα θεσμικά κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν και τις στρεβλώσεις» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν δίστασαν να βαφτίσουν, τότε, τις απολύσεις διοικητική μεταρρύθμιση σε αγαστή συνεργασία με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους των δανειστών.