Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λεβεντιά» ο Κατρούγκαλος: Δίκαιο το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα!

Newsbomb

Μόνον ως απόσπασμα από παράσταση του «Θεάτρου του Παραλόγου» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Σάββατο (14/05/2016) ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, πλέκοντας το εγκώμιο του εαυτού του και χαρακτηρίζοντας «δίκαιο» το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νόμο.

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ... ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΙΑΔΑ» ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ: «ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ»

Με περίσσεια θρασύτητα, ο υπουργός μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και δήλωσε: «Πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα».

Ο κ. Κατρούγκαλος ρωτήθηκε και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, σημειώνοντας ότι αυτή θα έρθει κλιμακωτά και πρόσθεσε: «Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ και τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Κάνουμε δίκαιες περικοπές»

Απ’ όσο γνωρίζουμε, στο ελληνικό λεξικό η σημασιολογική ερμηνεία της λέξης «περικοπή» έχει ιδιαίτερα αρνητική χροιά. Όχι, όμως για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος χαρακτηρίζει τις περικοπές ως πράξη δικαιοσύνης!

Δεν το πιστεύετε; Διαβάστε την απάντηση που ο ίδιος δίνει για την περικοπή του εφάπαξ: «Διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές».

Και εις ανώτερα, υπουργέ μας! Καλή πρόοδο...