Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικές αποζημιώσεις: Παρέμβαση του Newsbomb.gr σε εκδήλωση του Μαριά στις Βρυξέλλες (vid)

Newsbomb

Το Newsbomb.gr, συμμετέχοντας ενεργά στη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παρενέβη σήμερα, Πέμπτη (08/09/2016) σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και προβλήθηκε μέσω του YouTube.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει στις 27/05/2016 ο κ. Μαριάς προκειμένου αφενός μεν να ανατραπεί η αρνητική εισήγηση της γραμματείας της Επιτροπής Αναφορών και αφετέρου να παραμείνει ανοικτή η Αναφορά των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επιπροσθέτως να κληθούν η Γερμανία και η Ελλάδα να τοποθετηθούν εγγράφως για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην εκδήλωση, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Newsbomb.gr, Κώστας Τσιτούνας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει ποιους προσπαθούμε να πείσουμε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την ελληνική κυβέρνηση ή τους ξένους;».

«Η χώρα έχει χάσει την εθνική της αυτοτέλεια. Δύο χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ακούσει ούτε μία φορά τον κ. Τσίπρα να λέει στους Ευρωπαίους εταίρους του ότι “εγώ, κύριοι, προστατεύω τον λαό μου”. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι το ευρωπαϊκό status quo, το σύστημα της Ευρώπης δεν πρόκειται να σας αφήσει να προχωρήσετε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων», είπε απευθυνόμενος στον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή.

«Δεν υπάρχει πολιτική βούληση ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως δεν υπήρχε ούτε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να κρατηθεί στην επικαιρότητα των θέμα των γερμανικών οφειλών και να τεθεί ως νομικά μαχητό και να κερδίσουμε κάτι ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Newsbomb.gr.

Παρακολουθήστε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συζήτηση του Κώστα Τσιτούνα με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Μαριάς