Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καβγάς Φίλη με Χαρακόπουλο για τη Γενοκτονία των Ποντίων (vid)

Newsbomb

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα, Πέμπτη (15/09/2016), στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο, με αφορμή τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κανάλι της Βουλής

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο «γαλάζιος» βουλευτής, κατά την τοποθέτησή του για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, σημείωσε πως «η άρνηση της γενοκτονίας εκ μέρους του υπουργού θα μείνει ακόμη και όταν αυτός θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και τα λόγια του θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του κ. Φίλη, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος στον κ. Χαρακόπουλο: «Ήρθαμε να τιμήσουμε θύματα σε μία συζήτηση με όρους εθνικής ενότητας. Λυπάμαι που ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να μετατρέψει τη συζήτηση σε μια στείρα αντιπαράθεση. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του, είναι η στείρα τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτή η τακτική δεν έχει σχέση με την εθνική ενότητα».

Η μάχη, όμως, είχε και συνέχεια, αφού ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως «είναι προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος αφαίρεσε από τα βιβλία τις αναφορές για τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας ανταπάντησε: «Δεν είμαι ο υπουργός που αφαίρεσε τα κεφάλαια αυτά. Τα κεφάλαια υπάρχουν στο βιβλίο, διδάσκονται στα παιδιά. Βεβαίως υπάρχει ο συντηρητικός αντιδραστισμός που λέει πως ότι δεν εξετάζεται, δεν διδάσκεται, αλλά αυτό είναι μία συντηρητική αντίληψη. Όλα τα άλλα σας τα επιστρέφω».