Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΡ - Παππάς: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πέφτει (vid)

Newsbomb

«Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε. Εάν, όμως, μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας». Αυτό δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (03/11/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, λίγες ώρες προτού συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παππάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Υπάρχει μια βάση συναινέσεων. Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”».

Συμπλήρωσε δε: «Εγώ αισθάνομαι ότι στην όλη διαδικασία μπήκε ένα φρένο. Αυτή τη στιγμή δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να δοθούν τηλεοπτικές άδειες».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εμείς διοργανώσαμε έναν διαγωνισμό που εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο. Το ζήτημα όμως του τιμήματος μπαίνει στον νόμο τελευταίο, αφού ο υποψήφιος πληροί όλες τις υπόλοιπες ποιοτικές προϋποθέσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα πράξει ο ίδιος, εάν η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στην κατάργηση του νόμου 4339/2015, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ. Δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας από την πλευρά της ΝΔ, είναι δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εάν υπάρξει εμπλοκή θα πρέπει να δώσουμε μια προσωρινή λύση. Θα δω τι θα απαντήσει σήμερα η ΝΔ στη Βουλή».

Επισημαίνεται ότι σήμερα, Πέμπτη (03/11/2016) συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προβλέπει την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά.

Διαβάστε εδώ την απάντηση της ΝΔ στο Νίκο Παππά