Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο - Τσίπρας: Η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών δεν εκφυλίστηκε (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις για Πολυτεχνείο: Ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή για τα 43 χρόνια από την εξέγεση των φοιτητών

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής μίλησε το πρωί της Πέμπτης (17/11/2016) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την 43η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

«Το Πολυτεχνείο αντέχει στον χρόνο. Δεν εκφυλίστηκε. Συγκινεί όλες τις γενιές και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που εκείνα τα χρόνια ήταν αγέννητοι. Κρατούμε το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία παραμένει ζωντανή και ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τα προβλήματα της κάθε εποχής»,ενώ σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η απαίτηση του ελληνικού λαού για δημοκρατία.

«Κανείς δεν φανταζόταν λίγους μήνες πριν από την εξέγερση ότι ο ελληνικός λαός θα ερχόταν αντιμέτωπος με το χουντικό καθεστώς. Από τότε, η Ελλάδα διανύει την μακρύτερη περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη νεότερη ιστορία της. Πάρα ταύτα το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει πάντα», δήλωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «στην εποχή τής παγκοσμιοποίησης το περιεχόμενο της δημοκρατία αφορούσε τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί και υποβαθμιστεί».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του έλαβε την εντολή να αποκαταστήσει όσα έχουν πληγεί στην εποχή των μνημονίων. «Η μάχη για τη δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαπραγμάτευση αλλά και με τις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις στο εσωτερικό της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μέλημα της κυβέρνησής του, στους τομείς υγείας και εκπαίδευσης.

«Πετύχαμε πολλά, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά πλέον έχουμε ορατή την έξοδο», σημείωσε το πρωθυπουργός αναφερόμενος στη β' αξιολόγηση και την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι είναι ιστορικό καθήκον «για το λαό μας να αγωνιστεί και τώρα για να μην επιστρέψει ο κόσμος στον απομονωτισμό και στον αυταρχισμό».

Αναφερόμενος, τέλος, στην επίσκεψη Ομπάμα δήλωσε ότι «η χώρα έχει κερδίσει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας στο αγώνα της προσφυγικής κρίσης. Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς. Η Ελλάδας από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής. Από μέρος της κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Και η λύση είναι η ειρήνη και η ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ως χώρα που γέννησε τη δημοκρατία».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Πολυτεχνείο