Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν: Στη βόρεια Κύπρο υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Προκόπης Παυλόπουλος: Ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε σήμερα, Τετάρτη (30/11/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις προκλητικότατες δηλώσεις του τελευταίου αναφορικά με την Κύπρο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην την τελετή ορκωμοσίας των νέων ακολούθων, που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα», ξεκαθάρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «επ’ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

«Δεν διεκδικούμε, αλλά και δεν παραχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη, το κύρος και την κυριαρχία της», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

«Είναι καλό να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όταν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα, υπερασπιζόμαστε και τα ευρωπαϊκά», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.