Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα θα καταφύγει στο ΔΝΤ» (vid)

Newsbomb

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός οξυδερκής που έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του. Το 1994, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της «ΑΓΕΤ – Ηρακλής» από τον τότε ιταλικό όμιλο «Καλτσεστρούτσι», ο ίδιος προέβη μια δήλωση που έμελλε να είναι προφητική, για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα 16 χρόνια μετά: Προέβλεψε τον ερχομό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας και απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε τα παρακάτω λόγια:

«Τι θα σας ωφελήσει να κερδίσετε, αν κερδίσετε, πρόσκαιρες εντυπώσεις όταν η οικονομία οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κατάρρευση; Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα αν θα υποτιμηθεί η δραχμή. Αυτό είναι το λιγότερο κακό.

Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ. Ο ελληνικός λαός δεν πίστεψε όσα του είπαμε τον περασμένο Οκτώβριο. Πίστεψε εσάς και την πολιτική σας, σήμερα πληρώνει.

Τι θα σας ωφελήσει να λασπολογήσετε για λίγες εβδομάδες τους αντιπάλους σας, όταν μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιαστούν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τα αδιέξοδα από την πολιτική που ακολουθήσατε στα Σκόπια; Κάνετε λάθος!».

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη