Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαιώνει το τέλος των Μνημονίων (vid)

Newsbomb

Δημήτρης Τζανακόπουλος | Ειδήσεις: «Είναι, πλέον, σαφές ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, απαλλαγμένη από διαρκείς και -πολλές φορές- παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη (04/07/2018) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Δείτε αναλυτικά πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια».

Ο κ. Τζανακόπουλος έφερε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Χατζηδάκη, από το βήμα της Βουλής».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, είπε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση, όταν τα Σκόπια ολοκληρώσουν τα απαραίτητα βήματα και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

«Δεν μπορώ να ορίσω εγώ το χρονικό πλαίσιο για το πότε θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Συνεχίζοντας την κριτική του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος είπε ότι «η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων».

Όπως σημείωσε, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους». «Η ελληνική κυβέρνηση είναι συμπαγής και αρραγής και πορεύεται με βάση τους στόχους που έχει θέσει», σημείωσε, εξάλλου, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει με μεμονωμένα στελέχη της Κεντροαριστεράς, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης.