ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Τον Ιούνιο το πρώτο πόρισμα από την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος

Κωνσταντοπούλου: Τον Ιούνιο το πρώτο πόρισμα από την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος

Συνεχείς συνεδριάσεις έχει η Επιτροπή που εξετάζει το πώς διογκώθηκε το δημόσιο χρέος και μάλιστα έχει ζητήσει από το Δημόσιο και στοιχεία που αφορούν στο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να χυθεί άπλετο φως στο πως οδηγηθήκαμε στη διόγκωση του δημοσίου χρέους και στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή αναμένεται να απευθυνθεί και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητώντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

zoi2

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν εντατικά και θα κορυφωθούν το τετραήμερο 15-18 του Ιουνίου με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, οπότε και θα δοθεί στη δημοσιότητα πόρισμα με τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία. Μάλιστα, εκτός της βασικής επιτροπής, έχουν ήδη διαμορφωθεί δύο υποεπιτροπές με στόχο την ακρόαση προσώπων τα οποία διαδραμάτισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη διαμόρφωση αυτού του χρέους.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, άμεσα, ενδεχομένως και αύριο Παρασκευή 8 Μαΐου, στην Επιτροπή θα παραδοθούν και ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή και περιέχουν- όπως χαρακτηριστικά είπε πολύ σημαντικά στοιχεία σε σχέση με την αύξηση του χρέους και τις δανειακές συμβάσεις που οδήγησαν στην εκτίναξή του.

Η διαδικασία για να αποκαλυφθεί το πώς μια ολόκληρη χώρα βρέθηκε «δεμένη» με ένα δυσθεώρητο χρέος αναμένεται να διαρκέσει αρκετά, ακόμα και ένα χρόνο, ωστόσο πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχε και ο Ερίκ Τουσέν, επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής.

Σχετικές ειδήσεις