ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η σκανδαλώδης απόπειρα... φυγάδευσης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή η σκανδαλώδης απόπειρα... φυγάδευσης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Eρώτηση, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που αφορά «στην τήρηση καθηκόντων διοίκησης ΕΛΣΤΑΤ και την ψευδή πληροφόρηση περί παύσης δίωξης κατά του διοικητή ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου», κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Πειραιώς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Με δεδομένα ότι ο κ. Γεωργίου δεν παρουσιάστηκε ως μάρτυρας στην Εξεταστική υπαγωγής στα μνημόνια και του συνεστήθηκε αναρρωτική άδεια ενός μηνός (μέχρι 22/7), ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του «η κατάσταση του δεν κρίνεται ακόμη σταθερή ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να υποβάλλεται σε οποιαδήποτε σωματική, ψυχική ή πνευματική καταπόνηση, καθόσον διατρέχει ακόμη κίνδυνο» και με βάση δημοσιεύματα του Τύπου, προερχόμενα από το πρακτορείο Reuters, ότι οι Δικαστικές Αρχές αποφάσισαν την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου για εκούσια διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας το 2010, ο βουλευτής ζητά να γνωστοποιηθούν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Ποιος αναπλήρωσε τον κ. Γεωργίου κατά το διάστημα της απουσίας του, κι αν δεν υπήρξε αναπλήρωση τότε πώς είναι δυνατόν να ασκούσε νόμιμα τα καθήκοντά του με βάση την παραπάνω γνωμάτευση.

- Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα περί παύσης δίωξης του κ. Γεωργίου για τις κατηγορίες που αφορούσαν εκούσια διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας μας το 2010.

Σχετικές ειδήσεις