ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δίνει εικόνα κατεστραμμένης χώρας

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δίνει εικόνα κατεστραμμένης χώρας

Ανέβασε τους τόνους της κριτικής όσον αφορά την οικονομία και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, στη δευτερολογία του ενώπιον της Βουλής σήμερα, Σάββατο (20/02/2016) ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το «παράλληλο πρόγραμμα».

«Πιστεύει κανένας πολίτης ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρυσι;», ρώτησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μετά από έναν χρόνο η Ελλάδα δίνει την εικόνα κατεστραμμένης χώρας».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Ρωτήστε έναν άνθρωπο στο δρόμο... ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου. Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Θα σας καταδιώκουν τα ψέματα που είπατε το Σεπτέμβριο... Δεν μιλώ για πρόθεση ψήφου γιατί σας στεναχωρεί. Δείτε τα ποιοτικά στοιχεία».

Απάντησε, όμως, και στην επίθεση του πρωθυπουργού για τη στάση του στο προσφυγικό: «Μου έκανε εντύπωση η στάση σας στο προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν με λένε Πάνο Καμμένο, αυτά για τα hotspots δεν τα είπα εγώ».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το φάντασμα του κ. Βαρουφάκη πλανάται από επάνω μας. Και ο κ. Βαρουφάκης μιλάει. Θα τη μάθουμε κάποτε την αλήθεια», παραπέμποντας έτσι στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών περί εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και στη συνάντησή του με την καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε με δηκτικό τρόπο: «Θα σας φανεί περίεργο που κάποιος αυτά που λέει έξω τα λέει και εδώ».

Επανέλαβε, πάντως, ότι η ΝΔ θεωρεί ότι το ασφαλιστικό είναι λάθος και θα το καταψηφίσει - όπως άλλωστε κατέστησε σαφές και στους Ευρωπαίους συνομιλητές του.

Σχετικές ειδήσεις