ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Κατηγορούμενος για τη διαπλοκή ο Τσίπρας – Έβαλαν την Παιδεία στο μνημόνιο (video)

Γεννηματά: Κατηγορούμενος για τη διαπλοκή ο Τσίπρας – Έβαλαν την Παιδεία στο μνημόνιο (video)

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι λειτουργεί ως καθεστώς που επιδιώκει να φιμώσει τα ΜΜΕ, ενώ το ίδιο κάνει και στην Παιδεία και σε άλλους τομείς, κατηγόρησε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη δευτερολογία της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή.

Σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Σηκώνουμε το γάντι για να τεκμηριωθεί το τρίγωνο της διαπλοκής. Θα είστε κατηγορούμενος κι όχι κατήγορος». Απέδωσε, δε, την πρόταση στο γεγονός ότι ο λαός γυρίζει την πλάτη στη κυβέρνηση.

Όσον αφορά στα αμιγώς θέματα της Παιδείας, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μείνει ως η κυβέρνηση που έβαλε την Παιδεία στο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αποδεικνύει τη φτώχεια ιδεών και αποσπασματικές προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με δανεικές προτάσεις από τον πρωθυπουργό και δανεικές μεταρρυθμίσεις από τον κ. Μητσοτάκη δεν προχωράει η Παιδεία. Είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στα δεκάδες στελέχη και εκπαιδευτικούς που συνεισέφεραν. Οι προτάσεις και μεταρρυθμίσεις δεν μεταγράφονται», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων και το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να επιβληθεί διχασμός στη ελληνική κοινωνία.

Σχετικές ειδήσεις