Καταγγελία Βορίδη στη Βουλή: Ο Τσίπρας ζήτησε παρανόμως να λάβει δάνειο ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία Βορίδη στη Βουλή: Ο Τσίπρας ζήτησε παρανόμως να λάβει δάνειο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ… πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», ανέφερε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μάκης Βορίδης, που είπε ότι για το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής, ουδένα όνομα προέκυψε για πολιτική παρέμβαση στη λήψη δανείου.

«Μόνο ένα όνομα υπάρχει. Θα έρθει σε λίγο να καθίσει εδώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτός είναι ο οποίος εζήτησε παρανόμως να λάβει δάνειο για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ζήτησε εγγράφως», είπε ο Μάκης Βορίδης και τόνισε:

«Εν τη αφελεία του, εγγράφως παρακινούσε σε παράβαση. Δηλαδή, για την ηθική αυτουργία, ούτε θα κουραστεί κανείς να την αποδείξει. Πάει τρένο»!

Ο Μάκης Βορίδης προκάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο να απαντήσει «αν θα πρέπει και η ΝΔ να κάνει για τα δάνεια της ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως καθολικός διάδοχος της ελληνικής Αριστεράς πέτυχε και κούρεψε το δάνειο κατά 60%».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την off shore που συμμετέχει στην «Αυγή», διότι «υπάρχει ψηφισμένη διάταξη, σύμφωνα με την οποία αποτελεί παράνομη πράξη η συμμετοχή βουλευτή σε off shore».

«Γιατί έχετε εσείς off shore ρε παιδιά στην Αυγή; Ποιος είναι ο ανθρωπάκος που είναι από πίσω; Αυτός ο ιδιοκτήτης αυτής της ρημάδας της off shore ποιος είναι; Και έρχεται ο υπεύθυνος της Αυγής και λέει δεν γνωρίζει; Τι δεν γνωρίζει; Και άμα αυτός είναι βαρώνος ναρκωτικών και σας έχει βάλει λεφτά στο μετοχικό, δεν σας νοιάζει;» είπε ο Μάκης Βορίδης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «ήταν η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που μαζί με τον κομισάριο Μουλόπουλο, την εξεταστική και την προσπάθεια του κ. Παππά, επεδίωξε τη δημιουργία ενός μηχανισμού εκφοβισμού της ελευθερίας έκφρασης γνώμης της δημοκρατίας στα ΜΜΕ».