ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ανεβήκατε μέσα από τον λαϊκισμό και πέφτετε μέσα από την λασπολογία

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ανεβήκατε μέσα από τον λαϊκισμό και πέφτετε μέσα από την λασπολογία

Βουλή: Σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της βουλής κατά την συζήτηση για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργός τόνισε πως έχασε την ευκαιρία του να πατάξει το πελατειακό κράτος την διαπλοκή και τον λαϊκισμό, συμπληρώνοντας πως «μαζί με εσάς έχασε και Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «αποδειχθήκατε χειρότερος και από τους παλιούς λαϊκιστές» συμπληρώνοντας πως «στις μέρες σας ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

«Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα από ένα κρεσέντο ψεύτικων υποσχέσεων και πέφτετε μέσα στην λασπολογία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια έκανε λόγο για τις κομματικές προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ που έγινα από την πίσω πόρτα, «διχάσατε τους Έλληνες εφαρμόσατε ξανά κομματικές διακρίσεις και διορίσατε χιλιάδες δικούς σας από την πίσω πόρτα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε, «όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα χάνουν την δουλεία τους».

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «πέφτει» και υψώνει αναχώματα, το πρώτο, είπε είναι το χτίσιμο του πελατειακού κράτους με αναξιοκρατικές προσλήψεις. Το δεύτερο ανάχωμα, είναι η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε: «Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Κατηγορήσατε το παλιό πολιτικό σύστημα συλλήβδην σαν διεφθαρμένο. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά εσείς δεν την πολεμήσατε, αλλά προσπαθήσατε να κάνετε συναλλαγή μαζί της».

Εσείς χρησιμοποιήσατε τα «βοθροκάναλα» της διαπλοκής -όπως τα λέει ο κ. Πολάκης. Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά. Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα υπενθυμίζουν την προσπάθειά σας. Η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας".

«Η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι ένα πρόσχημα για την σταδιακή κατάλυση του κράτους δικαίου για την αύξηση των εξουσιών σας σε βάρος των πολιτών», είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργός ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είστε η πιο βλαβερή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση ανέφερε ενώ για το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής υπογράμμισε που δεν προκύπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπο και έκανε εκτενή αναφορά στην κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή».

Σχετικές ειδήσεις