ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακώστα: Μαντινάδες και tweets αντί για απαντήσεις στη Βουλή

Παπακώστα: Μαντινάδες και tweets αντί για απαντήσεις στη Βουλή

Δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ασκεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη (07/02/2017).

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για τα πεπραγμένα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Όπως τονίζει η κ. Παπακώστα, κατά την παρέμβασή της στην Επιτροπή, ανέφερε πως Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει για τον ΕΟΠΥΥ και τη Δημόσια Φροντίδα Υγείας, δεν έχει απαντηθεί, καθώς ο υπουργός δεν έρχεται στη Βουλή για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. «Η ποιότητα στην άσκηση εξουσίας σχετίζεται και με το Κοινοβούλιο και με το γεγονός αν οι υπουργοί απαντούν στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που τους ασκείται» επισήμανε.

Ο κ. Ξανθός αμφισβήτησε τα λεγόμενά της, ανεβάζοντας τους τόνους, υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ, ενώ ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος προς τον υπουργό είπε πως θα απαντήσει, όταν μαζευτούν ερωτήσεις από όλη την Ελλάδα. Η κ. Παπακώστα πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει αναβάλει ήδη τρεις φορές την απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης, ενώ έχει οριστεί για τέταρτη φορά η συζήτησή της, την ερχόμενη Παρασκευή (10/02/2017).

«Οι κορώνες, οι μαντινάδες και τα "εξυπνακίστικα" tweets αντί των απαντήσεων μέσα στη Βουλή, δεν περιποιούν τιμή στο υπουργείο Υγείας και στην ποιότητα διακυβέρνησης στο χώρο της Υγείας σήμερα» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις