Βουλή - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σας εκβιάζει ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; (vid)

Βουλή - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σας εκβιάζει ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; (vid)

«Η επιλογή του κ. Τσίπρα να παρευρίσκεται στη Βουλή σήμερα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης που συζητάμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για «σκανδαλώδη, όπως φαίνεται» σύμβαση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά του πρωθυπουργού και κατά τον προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, δύο φορές τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν, ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Άμυνας: «Ταιριάζετε. Η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός... Όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε και μαζί... Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο, κ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης, που, όπως είπε, έχει απορρίψει κάθε αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά στη σύμβαση πώλησης των βλημάτων, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Τσίπρα: «Γιατί εμπλέξατε έναν μεσάζοντα, γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που ενέχεται σε παραβάσεις, υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία και αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία;».

Παράλληλα, έθεσε στον κ. Καμμένο το ερώτημα αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας έχει επιχειρήσει να κάνει και άλλες δουλειές με το Δημόσιο επί των ημερών του και αν τον γνωρίζει ή όχι.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως φαίνεται ότι πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε πως «το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα είναι άλλος ένας μύθος που κατέρρευσε».

Ξέραμε καλά ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα ζητήματα της οικονομίας, τώρα πια ξέρουμε ότι έχετε βουτήξει και στα θολά νερά των σκανδάλων, πρόσθεσε και συνέχισε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του: «Κύριε Τσίπρα, έχετε ταυτιστεί με τον κ. Καμμένο για περισσότερο από 5 χρόνια, ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι με όπλα τα ψέματα, τη λάσπη και τη συκοφαντία και θα καταποντιστείτε σφιχταγκαλιασμένοι».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Αφήστε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση, σταματήστε να παρεμβαίνετε στο έργο της», είπε.

Καταλήγοντας, μίλησε για ανήθικη κυβέρνηση, λέγοντας πως «τα καθεστώτα, όπως το δικό σας, πέφτουν με πάταγο και πληρώνουν ακριβά τις ζημιές που προκάλεσαν».

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή

Δείτε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

Video 1

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη