ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό - Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό - Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Με τις ομιλίες των αρχηγών και την ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη (18/12/2018) στη Βουλή η συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού.

Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, με την κυβέρνηση να θέτει υψηλούς στόχους στον τομέα της ανάπτυξης και τα θετικά μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται σύγκρουση κορυφής μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ειδικότερα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

«Καρφιά» Λεβέντη σε Σαρίδη: Τριγυρατζήδες και αποστάτες όσοι φεύγουν από την ΕΚ για άλλα κόμματα

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης έριξε ευθείες βολές στον Γιάννη Σαρίδη που ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να επισημοποιήσει τη «σχέση» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για «τριγυρατζήδες» και «αποστάτες» που θα εξαφανιστούν μετά τις επερχόμενες εκλογές. Αναφέρθηκε στους βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του, λέγοντας ότι το ατόπημα για τα κόμματα που τους δέχθηκαν είναι μεγαλύτερο. Σημείωσε δε, ότι σε περίπτωση διαφωνίας με τη γραμμή του κόμματος, ο βουλευτής που θα διαφωνεί θα πρέπει να παραιτείται και να παραδίδει την έδρα του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Θεοδωράκης: Υπερπλεονάσματα και υπερφορολόγηση δεν θα φέρουν νέο μνημόνιο, αλλά χρεοκοπία

Για «βαρβαρολαγνεία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, με αφορμή, όπως είπε, τα φαινόμενα ανομίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό, ενώ τόνισε ότι η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και της βίας δεν μπορεί να είναι η σύγχρονη γλώσσα των πολιτικών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι θα πρέπει τα κυβερνητικά στελέχη -και γενικότερα οι πολιτικοί- να μετράνε τα λόγια τους και να μην στοχοποιούν, ηλιογράφους, ΜΜΕ, και πολιτικούς αντιπάλους. «Ελπίζουμε να πάρετε απόφαση να σταματήσει το εμπάργκο που έχετε επιβάλει στον ΣΚΑΪ και στη δημόσια τηλεόραση», είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Καμμένος: Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Μια ημέρα που γίνεται πράξη μια δέσμευση απέναντι στο έθνος, απέναντι στους προγόνους μας, αλλά και απέναντι στις πολιτικές μας δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν συγκροτήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε αρχίζοντας την ομιλία του, στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ήταν μια δέσμευση που περιλαμβανόταν στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να φτάσουμε στη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια, ενός προϋπολογισμού που δεν θα υποδεικνύεται από τους πιστωτές, ενός προϋπολογισμού που θα ανακτά την εθνική κυριαρχία της χώρας», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να υπογραμμίσει ότι «σήμερα γίνεται πράξη αυτή η δέσμευση, καθώς είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μια δεκαετή κρίση».

«Δεν είναι μόνο η ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας», επέμεινε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αυτή τη χρονιά, αρχής γενομένης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον εθνικό της πλούτο και ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο και υπόγειο πλούτο με συμφωνίες για το φυσικό αέριο που θα αλλάξουν εντελώς τη μορφή της χώρας. Στο κλίμα αυτό, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητες Έλληνες εδώ και καιρό είχαν επισημάνει την ανάγκη εκμετάλλευσης των ελληνικών αποθεμάτων και αξιοποίηση τους από την Ελλάδα και όχι από κάποιο σχήμα εκχώρησης δημόσιας περιουσίας με έδρα το Λουξεμβούργο, «όπως είχε προσυπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση». Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι αυτός ήταν στόχος απαρέγκλιτος των δανειστών, ήταν ο κύριος λόγος που Ελλάδα που μπήκε στην κρίση, ήταν ο κύριος λόγος που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ