Η Disney αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία

Η Disney είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ που αναστέλλει τις προβολές ταινιών στη Ρωσία, αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Turning Red
Αναστέλλεται και η επικείμενη προβολή της ταινίας «Turning Red» από την Pixar Animation Studios
Pixar
1'

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης προβολής της ταινίας «Turning Red» από την Pixar Animation Studios, επικαλούμενη «την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση».

Η Disney εκτιμάται ότι είναι η πρώτη μεγάλη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ που αναστέλλει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις επί τη βάσει εξέλιξης της κατάστασης», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Disney. «Στο μεταξύ, με δεδομένο το μέγεθος της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παρέχουμε επείγουσα συνδρομή, αλλά και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου υπέβαλε μία αίτηση διαδικτυακά, καλώντας για ένα διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό κινηματογράφο, αλλά και τη ρωσική βιομηχανία παραγωγής ταινιών, μετά από την εισβολή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη και ΗΠΑ ακυρώνουν τις περιοδείες των Μπολσόι και συναυλίες Ρώσων καλλιτεχνών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 1.000 συγγραφείς καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή