ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώνεται το Rethink Athens!

Ολοκληρώνεται το Rethink Athens!

Rethink Music" ονομάστηκε η τρίωρη μουσική παράσταση, στη στοά Αρσάκη,των υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, οι οποίοι, από τις έξι έως τις εννέα το βράδυ, παρουσίασαν τη δική τους οπτικοακουστική προσέγγιση, για το νέο πρόσωπο της Αθήνας, στο πλαίσιο της έκθεσης "Rethink Athens: Η Αθήνα στο Κέντρο".

Η τρίωρη παράσταση είχε έξι μουσικές ενότητες - με αφιερώματα στη μεσαιωνική και την αναγεννησιακή μουσική, στον Αστορ Πιατσόλα και τον Χατζηδάκη, την Όπερα και κλασικούς συνθέτες, όπως Μπράμς, Ντβόρακ, Σοπέν, Λιστ κ.α..

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ίδιοι οι υπότροφοι, με την πρόθεση να ντύσουν μουσικά το κέντρο της πόλης, όπως προοιωνίζεται να αλλάξει, μέσα από τις προτάσεις του "Rethink Athens: Η Αθήνα στο Κέντρο".

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος Τύπου της έκθεσης Αλέξανδρος Μωρέλλας,«η λογική των 20ήμερων εκδηλώσεων, είναι να δώσουμε το στίγμα του Αύριο, μιας πόλης που θα είναι πλούσια σε πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις και αναζητήσεις, αλλά και αθλητικές δραστηριότητες, με την επιστροφή του ποδηλάτου στην πόλη».

Γι αυτό και το 20ήμερο των εκδηλώσεων, που ολοκληρώνει σήμερα το απόγευμα, με την παρουσίαση του Πέτρου Μαρτινίδη «Η Πόλη και το αστυνομικό μυθιστόρημα», ήταν πλούσιο σε συζητήσεις - φιλοσοφικές, λογοτεχνικές, χορό - με αποκορύφωμα το χθεσινοβραδινό σουϊνγκ πάρτι - και μουσική.

Στα 19 κλειστά καταστήματα της στοάς - με παραχώρηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας - ξετυλίχθηκε για ένα 20ήμερο το σκεπτικό της μεγάλης αλλαγής, με επίκεντρο τους τρεις οδικούς άξονες: Αμαλίας και Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου και Πατησίων, Πατησίων έως το ύψος του Πολυτεχνείου.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας επισκέφθηκαν την έκθεση, ξεναγήσεις έγιναν σε πληθυσμιακές ομάδες - από νηπιαγωγεία μέχρι ΑΜΕΑ- σε ένα αστικό όραμα που έχει ως πρωταρχικό στόχο «να ξαναζήσουν οι άνθρωποι στην πόλη, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμό», όπως σημείωσε ο κ. Μωρέλλης.

Και κατέληξε: «Δώσαμε για 20 ημέρες ζωή σε μια από τις παλαιότερες στοές της πόλης, έναν ιστορικό, εμπορικό χώρο με εξαιρετική αισθητική, που σήμερα έχει απομείνει ερειπωμένη. Γέμισε συζητήσεις για την πόλη, χορό, προβληματισμούς, μουσική... Η αλλαγή αυτή αποτυπώνει και την εικόνα για την Αθήνα που θέλουμε».