ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα:Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Ένα Μικρό Βήμα»

Κέρκυρα:Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Ένα Μικρό Βήμα»

Διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε αστικό τοπίο «Ένα Μικρό Βήμα» επιστρέφει φέτος για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα.

Από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου 2014 πραγματοποιούνται ποικίλες δωρεάν παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού και δίνεται η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο του performance project και repertory, ενώ χρώμα και ζωντάνια στους δρόμους της γραφικής Κέρκυρας δίνουν οι προβολές σύντομων έργων videodance από το Athens Video Dance Project 2014 on Tour.

Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αποκαλύπτοντας το δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα και οι καλλιτέχνες να δώσουν νέα πνοή στην πόλη.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων και η ανταπόκριση του κοινού μας γεμίζει με αισιοδοξία να συνεχίσουμε το φεστιβάλ. Kατά τη διάρκειά του καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι: Johannes Wieland, Carmen Werne, Λίντα Καπετανέα, Josef Frucek, Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας, παρουσιάζουν παραστάσεις και δίνουν σεμινάρια.

Σκοπός του φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο «Ένα Μικρό Βήμα» είναι να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στην τέχνη του σύγχρονου χορού και να δώσει την ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων, να λειτουργήσει ως πλατφόρμα δημιουργίας και ξεκίνημα νέων συνεργασιών. Φυσικά όλα αυτά κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Κέρκυρας, δίπλα στις πανέμορφες παραλίες της με ευκαιρίες για βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης που θα γεμίσουν με χαρά και δημιουργικότητα τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Παρασκευή 29 Αυγούστου, 21:30, Παλαιά Ανάκτορα

"Denti"
Χορογραφία: Piergiorgio Milano
"Supernova II"
Χορογραφία: Johannes Wieland
"Eyes in the colours of the rain"
Χορογραφία: Linda Kapetanea and Jozef Frucek
RootlessRoot
Σάββατο 30 Αυγούστου, 21:30, Παλαιά Ανάκτορα

"12Cuerdas"
Χορογραφία: Cristian Lopez
Provisional Danza
«Έμπλοκή»
Χορογραφία: Χριστίνα Μερτζάνη
Ελεύθερη Πτώση
"Small idiotic"
Χορογραφία: Linda Kapetanea and Jozef Frucek
RootlessRoot

Διαβάστε επίσης:

Πολιτιστική ατζέντα: Παραστάσεις από 16 έως και 17 Αυγούστου