ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρήτη: 3η υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στα Χανιά (pics)

Κρήτη: 3η υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στα Χανιά (pics)

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για την τουριστική προώθηση των Χανίων αλλά και την ανάδειξη της πόλης σε “πολιτιστική Μητρόπολη” του Νότου που έκανε η Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης (Λ.Α.Κ.) το 2012 τείνει να γίνει θεσμός!

Σκοπός της Λέσχης Αυτοδυτών είναι η περαιτέρω ανάδειξη του Ενετικού Λιμανιού, το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια πόλο έλξης τουριστών, μέσα από μια νέα καλλιτεχνική προοπτική, ενώ παράλληλα επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και τους σχετικούς φορείς όσον αφορά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

H 3η Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας συνεχίζει τη λειτουργία της στην αρχή της αριστερής πλευράς του λιμενοβραχίονα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων έως και τις 22 Αυγούστου και όσοι την επισκέφθηκαν δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Όσοι λοιπόν βρίσκονται φέτος στα Χανιά, εκτός από τις ομορφιές της πόλης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας.

Η υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας, πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της κας Ζαχαρένιας Σημαντηράκη, που παραχώρησαν τις φωτογραφίες από το αρχείο τους, καθώς και της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Λιμενικού Ταμείου, του Λιμεναρχείου Χανίων και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνει πραγματικότητα η δύσκολη και καινοτόμος αυτή δραστηριότητα.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Υπ. Πολιτισμού: Η κυρία Περιστέρη δεν είπε ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί

Μουσικές και δράσεις στα μνημεία της Θεσσαλονίκης