ΚΟΣΜΟΣ

«Αόρατοι» γίνονται οι ρωσικοί πύραυλοι!

«Αόρατοι» γίνονται οι ρωσικοί πύραυλοι!

Με την εισαγωγή του νέου τύπου καμουφλάζ, η παρακολούθηση των μετακινήσεων στη ρωσική ενδοχώρα των πυραυλικών συγκροτημάτων «Topol-M» και «Yars», θα καταστεί πρακτικά αδύνατη.

Τα κινητά συγκροτήματα των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων θα προστατεύονται από τα εχθρικά αναγνωριστικά με σύγχρονα συστήματα παραπλάνησης του αντιπάλου (τη φημισμένη ρωσική «μασκιρόβκα»). Το νέο προηγμένο σύστημα καμουφλάζ, φέρει την ονομασία: Μηχανήματα Μηχανικής Υποστήριξης και Παραπλάνησης (ΜΜΥΠ).

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (ΣΠΔ) των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην περιφέρεια του Ιβάνοβο γίνονται δοκιμές σε νέες τεχνικές και μεθόδους απόκρυψης – παραπλάνησης του αντιπάλου, με ομοιώματα (μακέτες) πυραυλικών συστημάτων. «Τα κινητά πυραυλικά συγκροτήματα αλλάζουν καθημερινά θέση, και οι μονάδες Μηχανικού στις προηγούμενες θέσεις τοποθετούν μοίρες πυραυλικών συγκροτημάτων σε πλήρη σύνθεση. Μόνο που οι αντικαταστάτες των χάϊ-τεκ «Topol» και «Yars», είναι τα «ψεύτικα» πυραυλικά ΜΜΥΠ», εξήγησε ο επικεφαλής των μονάδων μηχανικού των ΣΠΔ, συνταγματάρχης Γκένριχ Γκαϊντουκέβιτς.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Στο ΠΝ της Ρωσίας τα δελφίνια μάχης της Κριμαίας