ΚΟΣΜΟΣ

Αγορά του αιώνα για την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας

Αγορά του αιώνα για την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας

Η ρωσική αεροναυπηγική εταιρεία RAC «MiG» μέσα στα επόμενα χρόνια θα παράγει για τις ανάγκες της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) μια εκατοντάδα υπερσύγχρονων μαχητικών MiG-35, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η αρμόδια υπηρεσία αμυντικού εξοπλισμού του υπουργείου προτίθεται να υπογράψει σύμβαση για τη προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου μετά το 2016. Η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών, θα επιτρέψει τη «δημιουργία της βέλτιστης αναλογίας μεταξύ ελαφρών και βαρέων μαχητικών στους τακτικούς σχηματισμούς της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρεται στη δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, απλά είναι θέμα επιλογής του βέλτιστου χρόνου για την υπογραφή – ενεργοποίηση - της σύμβασης. Παράλληλα με την μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος της αγοράς των MiG-35, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με την κατασκευάστρια εταιρεία RAC «MiG» για την προμήθεια 16 μαχητικών πολλαπλού ρόλου MiG-29 SMT. Το κόστος για την αγορά των MiG-29 SMT θα ανέλθει στα 473 εκατομμύρια δολάρια (17 δισεκατομμύρια ρούβλια). Το ποσό αυτό περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια εξοπλισμού εδάφους και συσκευών ηλεκτρονικού ελέγχου.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Εσθονία: Άρχισε η Νατοϊκή άσκηση «Spring Storm»