ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ετών 27!

Βουλευτής ετών 27!

Από φοιτήτρια, βουλευτής. Η 27χρονη Ειρήνη Αγαθοπούλου είδε σε λίγο μόλις διάστημα να αλλάζει η ζωή της, ούσα πλέον η πιο νέα πολιτικός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε το 1985 και είναι η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς που εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς. Ο πατέρας της είναι φαρμακοποιός, ενώ η μητέρα της βιολόγος, οπότε ήταν λογικό και η ίδια να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο. Αποφοίτησε το 2009, από την Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε για δύο χρόνια στην Ιταλία, όπου έκανε μεταπτυχιακό πάω στη φυτοθεραπεία στην Πίζα. Το 2011-2012, παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Προς το παρόν όμως, όλα αυτά δεν θα της χρειαστούν. Η Ειρήνη Ανθοπούλου επέστρεψε στην πατρίδα της στο Κιλκίς και βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε, όχι μόνο στη μικρή κοινωνία που ζούσε, αλλά το γενικότερο κλίμα στην Ελλάδα, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Οπως αναφέρει το "εγκληματικότητα" εβαλε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συμπολίτες της την εμπιστεύτηκαν τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και σε αυτές του Ιουνίου και πλέον αποτελεί μέλος της Βουλής. Στην πρώτης της συνέντευξη στο Kilkis-Press, εξήγησε ότι το θέμα που την απασχολεί περισσότερο είναι η ανεργία των νέων, τα προβλήματα του τόπου της (το νοσοκομείο που υπολειτουργεί και η βιομηχανική περιοχή που μαραζώνει) και η οικονομική κρίση: «Προέχουν ωστόσο τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η ανακούφιση του πληθυσμού από τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου και γενικότερα η ανάπτυξη μιας κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

Ως βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον, δηλώνει έτοιμη να εργαστεί σκληρά για να δικαιώσει όσους την ψήφισαν: «το έργο μας από εδώ και πέρα είναι πολύ δύσκολο και οι ευθύνες μας πολύ μεγάλες, λόγω της κρισιμότητας της περίστασης. Είμαστε πρόθυμοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».