ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Απαράδεκτο το κάψιμο Ελληνικής σημαίας σε σχολείο της Καβάλας

Κουίκ: Απαράδεκτο το κάψιμο Ελληνικής σημαίας σε σχολείο της Καβάλας

Άγνωστοι κατέβασαν σε σχολεία της Καβάλας την Ελληνική σημαία και ανέβασαν την Τουρκική. Την καταγγελία αυτού του απίστευτου γεγονότος, επιβεβαιώνει και η Ελληνική Αστυνομία.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, έλαβε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, σχετικό δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας που καταγγέλλει ότι τα σχολεία της Καβάλας, αφύλαχτα ελλείψει σχολικών φυλάκων, είναι έρμαια πλέον και στις προκλητικές διαθέσεις αντεθνικών στοιχείων.

«Πως κρίνετε την εισβολή «αγνώστων» τουρκόφιλων ατόμων στον αύλιο χώρο σχολείου και την συμμετοχή τους σε δράσεις… τέτοιες, που απαξιώνουν την ίδια την Ελλάδα μας, όπως το απαράδεκτο κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας, την εγκληματική υποστολή της και την έπαρση τουρκικής;» ερωτά ο Τέρενς Κουίκ τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης. Και προσθέτει:

«Αντιλαμβάνεστε κκ. Υπουργοί ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων και σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε άμεσα;

Τίθεται ως εξίσου σημαντικό και το ζήτημα φύλαξης σε σχολεία. Η απόφαση για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων μπορεί να ικανοποίησε προσωρινά τις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο τα αφύλακτα σχολεία έχουν μετατραπεί σε ξέφραγα αμπέλια, απόλυτα έρμαια στις παραβατικές διαθέσεις αντεθνικών στοιχείων, όπως στην περίπτωση των σχολείων Καβάλας.

Πως θα αντιμετωπίσετε το θέμα της φύλαξης σχολικών μονάδων; Και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;», ερωτά ο Τέρενς Κουίκ πολύ ανήσυχος για το αντεθνικό συμβάν στην περιοχή της Καβάλας.