ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Ψηφοφόροι μοιράζουν τρόφιμα σε αθίγγανους για να τους ψηφίσουν

Θράκη: Ψηφοφόροι μοιράζουν τρόφιμα σε αθίγγανους για να τους ψηφίσουν

Στην Ροδόπη το προεκλογικό τάξιμο μπορεί να μην περιλαμβάνει θέσεις στο δημόσιο ή έστω εποχικές προσλήψεις, περιλαμβάνει όμως αρνιά, ξύλα, κιμά, λάδι ακόμα και μακαρόνια, που φτάνουν πεσκέσι στους ψηφοφόρους.

Μέχρι εκεί φτάνουν οι οικονομικές δυνατότητες των υποψηφίων, οι οποίοι δεν απέχουν και πολύ να χαρακτηριστούν ως Μαυρογιαλούροι θυμίζοντάς μας κατά πολύ τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και τα μεγαλόσχημα «θα, θα, θα…».

Βέβαια όταν ο κ. Μαυρογιαλούρος πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του, αλλά ιδιαίτερα όταν μαθαίνει ότι ο στενός του συνεργάτης έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αφού πρώτα επιπλήξει σε έντονο ύφος τους συνεργάτες του.

Η ιστορία ορισμένων υποψηφίων στο νομό Ροδόπης φτάνει μέχρι το «θα, θα, θα…» και επειδή τα λόγια πλέον δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά από τους πολίτες, φροντίζουν να επενδύσουν στα πιο ταπεινά αισθήματα, αυτά που σχετίζονται με την επιβίωση αλλά και την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκονται αρκετοί συμπολίτες μας.

Προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις ψηφοφόρων, όπως εξαγόρασαν συνειδήσεις υποψήφιων προσφέροντας ακόμα και χρήματα. Σε χωριό της Ροδόπης πριν από τις γιορτές του Πάσχα πληροφορηθήκαμε ότι μοιράστηκαν δέματα, που περιείχαν κιμά, λάδι και μακαρόνια, με το πρόσχημα ότι δίνονται σε άπορες οικογένειες.

Οι χωριανοί εξεπλάγησαν όταν άκουσαν για τουλάχιστον 14 άπορες οικογένειες στο χωριό τους, αφού δεν υπάρχουν. Όπως θα πουν υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά όχι σε σημείο να έχουν ανάγκη τα ελάχιστα τρόφιμα που θα τους δώσεις μία φορά ένας υποψήφιος. Για αυτή τη δουλειά άλλωστε υπάρχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα συσσίτια των Δήμων αλλά και οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι.

Σε άλλο χωριό, στα ανατολικά του νομού, μαθαίνουμε ότι μοιράζονται ξύλα, 2 τόνοι ανά οικογένεια και οι καταγγελίες φτάνουν μέχρι την Κομοτηνή όπου αθίγγανοι γράφουν τα ονόματά τους σε λίστες, αφού σύμφωνα με αυτές θα μοιραστούν ξύλα, από τον «τάδε» υποψήφιο.

Οι γραφικότητες είναι ίδιον των εκλογικών αναμετρήσεων και σε αυτές επενδύουν αρκετοί υποψήφιοι δείχνοντας μας όμως έτσι τον τρόπο διακυβέρνησης που έχουν στον μυαλό τους για τον τόπο μας. Καλή ψήφο!

ΠΗΓΗ xronos.gr

Διαβάστε επίσης

Σε φεστιβάλ ρομποτικής μικροί αθίγγανοι από το Δενδροπόταμο